Remote Desktop.

Remote Desktop is een manier van werken waarbij men werkt op een computer die fysiek op een andere locatie staat dan waar men werkt. Dit kan een fysieke desktopcomputer zijn, maar ook een online werkplek, ook wel bekend als een virtuele werkplek.

Remote desktop is beschikbaar voor de meest gangbare besturingssysstemen zoals Windows, MacOS en iOS.

Voordelen van remote desktop.

Besparing op kosten.

Remote desktop heeft vele voordelen. Eén van de voordelen is dat het niet langer nodig is om te investeren in krachtige desktopcomputers. In plaats hiervan is het mogelijk om met een relatief lichte (goedkope) computer zware berekeningen uit te voeren. De berekeningen worden namelijk uitgevoerd op de remote desktop.

Documenten altijd beschikbaar.

Met remote desktop zijn je documenten altijd beschikbaar. Wanneer je lokaal werkt dien je altijd je notebook mee te nemen, danwel niet naar kantoor te gaan om je documenten te kunnen inzien. Met Remote Desktop kan je altijd en overal je documenten en applicaties openen ongeacht welk type apparaat je hiervoor gebruikt.

Nadelen van Remote Desktop.

Verbinding met internet altijd noodzakelijk.

Om remote te kunnen werken is het noodzakelijk dat er altijd een verbinding is met internet. Hoewel dit voor sommige organisaties als een nadeel kan worden beschouwd is internet tegenwoordig net zo goed beschikbaar als gas, water en licht.

Videoprestaties.

Afhankelijk van de aanbieder kunnen de videoprestaties beperkt zijn. Dat wordt veroorzaakt doordat de desktop waarop ingelogd wordt vaak niet voorzien van een hoge prestatie grafische kaart.